HTML

Friss topikok

  • p.f: @Molenaaar: Szia! Köszi szépen a kérdést, és rendszeres figyelést. Nem nincs gond, csak annyi, h... (2011.03.04. 23:01) 22,84%
  • p.f: @Molenaar: Lehet! Várható volt...erről szól a következő bejegyzés is.... Még pontosan nem tudom,... (2010.09.19. 16:50) Érvénytelenségre ítélve?!
  • p.f: @Molenaar: Köszi a dícséretet, igyekszem... Igazából országa válogatja a házelnöki tisztség komol... (2010.09.19. 16:45) Arrogáns hatalomátvétel?
  • p.f: Richard Sulík, a SaS elnöke egy német lapnak azt nyilatkozta, hogy a Híd-Most csak két miniszteri ... (2010.06.22. 13:18) Segítség? Kinek? Miért?

Linkblog

HTML

Hirlapom

Radičová a Smerben?

2010.06.23. 23:44 p.f

Gasparovič a mai sajtótájékoztatón újra „formában” volt. Radičovát a Smer alelnökének nevezte.

A köztársasági elnöktől amúgy már megszokták az ehhez hasonló bakikat korábban. 2004-ben Heinz Fischer, osztrák államfővel való találkozása utáni sajtótájékoztatón kétszer is bakizott egymás után. Először elárulta a budapesti nagykövetjelölt nevét, Juraj Migašt (Gasparovič akkor csak vezetéknevét mondta.). Ezt csak akkor tehette volna meg, mikor már Magyarország is beleegyezik, ami akkor még nem történt meg. Fischer összekeverte Juraj Migašt (a kinevezésre váró nagykövetet) Jozef Migašsal (mostani moszkvai nagykövet, aki amúgy az unokatestvére). Gasparovič ezen derült egyet, majd kijavította, hogy nem Jozef, hanem Július (ilyen nevű Migaš meg nincs). Ez volt a második baki, hisz kiderült, hogy maga a köztársasági elnök sem ismeri azt az embert, akit néhány napon belül ki kellene neveznie országa nagykövetének.

A 2007. decemberi Sólyom-Gasparovič találkozó utáni sajtótájékoztatón a szlovák elnök meglehetősen sok nyelvtani hibát követett el beszédében. A sme.sk összevágta az aranyköpéseket, és az így készült videó volt a szilveszteri „meglepetés”.

Gasparovičnak volt egy ennél súlyosabb esete is, még házelnöki korából. Az akkori államfővel, Michal Kováčcsal nem épp a legjobb viszonyban voltak. Gasparovič épp ülést vezetett, mikor Kováč megérkezett a parlamentbe. A szabályok szerint ilyenkor a házelnök fogadja a köztársasági elnököt. Gasparovič odahajolt az alelnökhöz, hogy vegye át a feladatot, amíg elmegy köszönteni a… És a főnév, amivel illette már nem tűr nyomdafestéket. A Házelnök elfelejtette kikapcsolni a mikrofont, így az ügy nyilvánosságra került. Bár sokáig tagadta az esetet, és a mikrofon begerjedésére fogta, ezen még ma is jót lehet derülni…

 

Szólj hozzá!

Címkék: sólyom lászló gasparovic radicová juraj migas jozef migas

A bejegyzés trackback címe:

https://slovakinsight.blog.hu/api/trackback/id/tr292105332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása